Συμμετοχή στη διεθνή καμπάνια "Ας φωτίσουμε τον κόσμο με το μπλε του ΟΗΕ"

Το χωριό μας συμμετείχε με απόλυτη επιτυχία στη διεθνή καμπάνια που πραγματοποιήθηκε από τον ΟΗΕ και αφορούσε στο φωτισμό κτιρίων και αξιοθέατων ανά τον κόσμο με το μπλε του ΟΗΕ. Η καμπάνια πραγματοποιήθηκε στις 24 Οκτωβρίου 2015, ημέρα Σάββατο με αφορμή την 70ή επέτειο από την ίδρυση των Ηνωμένων θνών. 

Το Κουκούλι συμμετείχε στην παγκόσμια αυτή πρωτοβουλία με το φωτισμό ενός από τα πιο χαρακτηριστικά αξιοθέατα στο Ζαγόρι, τις καμάρες με τις βρύσες στο Μεσοχώρι. Συνολικά, περισσότερα από 350 αξιοθέατα φωτίστηκαν με μπλε χρώμα σε περισσότερες από 90 χώρες παγκοσμίως, βοηθώντας έτσι να απλωθεί στα πέρατα της γης το μήνυμα της ειρήνης, της ανάπτυξης και των ίσων ανθρωπίνων δικαιωμάτων για όλους τους κατοίκους της γης. 

koukouli-blue-ohe

Περισσότερες φωτογραφίες από τα αξιοθέατα που φωτίστηκαν μπλε ανά τον κόσμο, μπορείτε να βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο

https://www.flickr.com/photos/unicphoto/sets/72157657328013193

Κοπή Βασιλόπιτας για το 2015

Κυριακή 25-01-2015  στις 11:30 στην κάτω αίθουσα του νέου Σχολείου

Κοπή βασιλόπιτας 2015

 

Η Αδελφότητα Κουκουλιωτών «Ευγένιος Πλακίδας» σας  προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την εκδήλωση  κοπής της πίτας του συλλόγου μας που θα γίνει στην κάτω αίθουσα του νέου Σχολείου  την Κυριακή 25-01-2015 και ώρα 11.30.

 

Με τιμή για το Δ.Σ

Ο πρόεδρος

Λάζαρος Χαντζάρας

 

Πρόσκληση - κοπή πίτας

Η Αδελφότητα Κουκουλιωτών «Ευγένιος Πλακίδας» σας  προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την εκδήλωση  κοπής της πίτας του συλλόγου μας που θα γίνει στο Μεσοχώρι του Κουκουλίου  την Κυριακή 09-02-2014 και ώρα 12οο.

Με τιμή για το Δ.Σ.

Ο πρόεδρος

Λάζαρος Χαντζάρας

Πρόγραμμα εκδηλώσεων για το καλοκαίρι 2014

Παρασκευη 1-08-2014  στις 20.30 στο Μεσοχωρι

Εκδηλωσημε θεμα «Βοτανακαι αρωματικαφυταστο  ζαγορι »

Δευτέρα 11-08-2014 και ωρα 8.00π.μ

 

Διαβάστε περισσότερα: Πρόγραμμα εκδηλώσεων για το καλοκαίρι 2014

Ο Επιτάφιος του χωριού μας

Epitafios.JPGΕίχε κατασκευαστεί στην Βιέννη και ήταν ένα σπάνιο εκκλησιαστικό έργο τέχνης, κεντημένος από ατόφιο χρυσάφι.
Ήταν δωρεά του συγχωριανού μας Αλεξίου Πλακίδα ο οποίος δώρησε και έναν άλλο πανομοιότυπο Επιτάφιο στη Μητρόπολη Αθηνών όπου και βρίσκεται σήμερα. (Πιο πάνω φωτογραφία)
Το 1936 εκλάπη από την Εκκλησία του Κουκουλίου, χωρίς να γίνει διάρρηξη και χωρίς ποτέ να μαθευτεί ποιός τον πήρε και με ποιόν τρόπο αυτός μπήκε στην Εκκλησία, δεδομένου ότι οι πόρτες θεωρούνται και είναι απαραβίαστες.

Η Aδελφότητα Κουκουλιωτών "Ευγένιος Πλακίδας" παρακαλεί όποιον διαθέτει οποιαδήποτε πληροφορία γιά την τύχη του κλαπέντος Επιταφίου να επικοινωνήσει μαζί της.